torstai 9. elokuuta 2012

Kovan päivän ilta

Jos on edellisten päivien purjehdus ollut fyysisesti raskasta, tänään torstaina se oli sitä henkisesti. Nella irrotti köydet laiturista kello yhdeksän ja ensimmäisen startin oli määrä tapahtua yhdeltätoista. Hiljainen ja vaihteleva tuuli aiheutti kuitenkin sen, että matkaan päästiin vasta kolmen maissa. Kuuden tunnin odottelu tyynellä avomerellä oli melko turhauttavaa.
Loppuen lopuksi purjehdittua saatiin vain yksi lähtö, sekin hieman lyhennetyllä ja korjatulla radalla. Otimme kohtalaisen hyvän startin keskeltä linjaa ja löysimme varsin hyvin vapaat ajolinjat. Reikäinen ja yli 20 astetta shiftaileva tuuli oli kuitenkin vaikea ja hermoja raastava purjehtia. Sorruimme ensimmäisellä luovilla tekemään liian monta käännöstä pysyäksemme vapaissa tuulissa ja päästäksemme purjehtimaan nostavalla kurssilla. Tämä söi nopeutta niin paljon, että menetimme hieman asemiamme. Lopputuloksissa olimme tutuilla paikoilla sijoittuen 33:ksi.
Rantaan pääsy venyi taas niin myöhään, että osan miehistöstä täytyi kiiruhtaa ruokailuun käymättä suihkussa. Illalla hiet päästiin kuitenkinkin huuhtelemaan Merisotakoulun jättisaunassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti