keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kaakosta tuulee!

Itse asiassa kolmantena kilpailupäivänä rata-alueella tuuli koillisesta 7-11m/s mutta Meri-Karjalan pojat jatkoivat tasaisia suorituksiaan näyttäen, että ei tässä aivan turhaan ole leikkiin ryhdytty.
Päivän ohjelmassa oli kolme ratakilpailua ja olosuhteet olivat huomattavasti inhimillisemmät kuin kahtena edellisenä kilpailupäivänä. Sijoitukset noin kymmenen mailin mittaisella radalla olivat jokaisessa lähdössä kolmenkymmenen tuntumassa. Tiukkoja tilanteita etenkin starttilinjalla riitti ja takaisinkutsuja tuli runsaasti. Venevauhti on tähän mennessä vallinneissa tuulissa osoittautunut kelvolliseksi ja manööverit sujuneet hyvin. Nella on yksi suuren luokan pienimmistä veneistä, mikä vaikeuttaa vapaisiin tuulin pääsemistäa isompien varjosta.
Pieni vauriokin sattui, kun genuan snörppi takertui paapuurin vanttiin reveten irti ja rikkoen lukkonsa. Purje saatiin kuitenkin korjattua seuraavaan starttiin pienellä näpertelyllä ja purjeteipin palalla. Päivän viimeiseen lähtöön vaihdettiinkin sitten jo fokka tuulen noustua 10 metrin paikkeille.
MM-regatta on nyt puolivälissä, huomenna torstaina on ohjelmassa 2-3 ratapurjehdusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti