sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Vellamon kierros

Kotkan Meripäivien merellistä puolta edustavat purjehduskilpailut. Näkyvyyden takia reitti on suunniteltu lähelle rantoja, mikä takaa kisaan vaihtelevan hankalat tuuliolosuhteet varsinkin sataman edustalla. Olimme liikkeellä kahdeksanhenkisellä miehistöllä jo hyvissä ajoin ennen starttia haistelemassa tuulia starttialueella. Tämä palkittiinkin sitten varsin kelvollisen startin muodossa. Heti lähdön jälkeen pääsimme irrottautumaan muusta fleetistä ja saatoimme purjehtia vapaasti omaa reittiämme kilpailijoista suuremmin välittämättä.

     Etupäässä varsin heikko, shiftaileva  ja reikäinen kaakoistuuli oli aika-ajoin varsin hankala ja stressaavakin purjehtia. Reikiä tuntui kuitenkin sattuvan tasapuolisesti muillekin. Kevyen tuulen johdosta rata oli melko lyhyt, eikä se sisältänyt kuin yhden pienen varsinaisen kryssipätkän. Tässä shiftien otto onnistui ja etumatkamme muihin kasvoi nopeasti.

     Valtaosa kisasta olikin sitten tiukilla kulmilla spinnuttelua. Nellan uusi punavalkoinen pallokas toimi tässä mallikkaasti ja kiri koko ajan lisää etumatkaa muihin.  Manööverit sujuivat kesän harjoittelun ansiosta hyvin. Myös uusi ykkösgenua oli tässä heikkotuulisessa kisassa parhaimmillaan. Kilpailun lopputulos ei ollut yllätys, mutta tasoituksen jälkeenkin sangen reilu aikaero kakkoseen pisti väkisinkin suupielet hymyyn. Uudet tiimipaidat olivat ensimmäistä kertaa käytössä palkintojenjaossa.
     Alkuviikosta Nella siirtyy taas Helsinkiin, missä on vielä pari harjoitusta ennen kauden päätapahtumaa 4.-11.8. järjestettäviä MM-kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti